Oldalak

2012. október 13., szombat

Szavazásra bocsájtom

Van néhány (höhh) könyv, ami szemrehányóan néz rám a polcról: olvass már el!
Na, melyik legyen az első? Szavazás a bal oldali sáv tetején.

Őszikék


Mostanában ezeket olvastam:
Jostein Gaarder: A kártya titka2012. szeptember 1., 06:59 →2012. október 5., 07:52Ugrás
Vámos Miklós: Zenga zének2012. október 5., 07:54 →2012. október 12., 11:33Ugrás
Tisza Kata: Reváns2012. október 5., 07:53 →2012. október 12., 11:33Ugrás
Polcz Alaine: Asszony a fronton2012. október 5., 07:55 →2012. október 12., 11:34


De milyen jó, csak kimásolom a molyról, hát nem kényelmes?

Gaarder belépett a kedvenc íróim társaságába. Csodás meséket sző, nem szokványos, nem kiszámítható. Vár még a Narancsos lány és a Sophie világa -mindkettőt happoltam. 9/10 + csokitörpék

Vámos könyve a jellegzetes Vámos-könyvek közé tartozik, nem meglepetés, de nem is csalódás. A vallás és a politika abban az időben ('50-es évek) még antagonisztikus ellentétben álltak, ma már nehéz megérteni egy bizonyos kor alatt, hogy milyen is lehetett Öcsinek az élete. Én még voltam úttörő, van némi fogalmam a belénk sulykolt ideológiákról. 7/10 + Mókus örs

Tisza Kata könyvét is happoltam, de gyorsan re-rerukkoltam. Miközben olvastam, rájöttem, hogy már korábban is próbálkoztam vele -könyvtári példánnyal-, és már akkor sem szerettem. Az első sztori még jónak ígérkezett, de minden további egyre gyengébb és gyengébb lett. Felfújt lufi. 5/10 +médiacsirke

Polcz Alaine-től ez volt az első könyv, amit olvastam. A Kossuthon hétköznaponként éppen az Asszony a fronton hallható 1 óra után, hangoskönyvként, a szerző tolmácsolásában. Előre lehetett sejteni, hogy nehéz könyv, fejbevágó könyv, de különös módon nem telepedett rám, nem volt tőle gyomorgörcsöm. Inkább könnyebbséget érzek, hogy nekünk nem kell ilyenben élnünk. Bár biztosan az akkori emberek sem gondolták a II. vh. előtt, hogy részük lesz ilyen borzalmakban pár évvel később. 8/10 + tömény múlt.

Sic transit... 2.

Bár már 2 hónapja azt írtam, hogy befejezem a rukkolázást, akkor a beérkezett-beérkezendő könyvek egyensúlyának felborulása miatt még egy kicsit nem hagytam abba.
De most már igen, tényleg eljött az a perc.
Egyáltalán nem rukkolnak már elő jó (=nekem tetsző) könyvekkel az emberek, túlságosan felhígult az egész. Általában minden könyv megérkezik, nekem ezzel annyira még nem volt gondom, bár most is vank sok napja várt könyvem, nem aggódom emiatt.

Pár napja találkoztam egy kis hülyével, gyerekem lehetne a koránál fogva, mégis úgy beszélt velem, mintha együtt homokoztunk volna a játszótéren. Nekem ilyen idiótákra nincs szükségem.Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Hogy mi még?
- mostantól a könyvekre sorrend van, nem jelenik meg addig az aktualitások között, míg a happolásra bejelölők között 1 perces időközönként ki nem megy a mél-értesítő. Miközben én pont azért nem jelöltem be a hiányzó, ámde vágyott könyveket, hogy ne kelljen utólag az értesítők felett búsulnom -hiszek az F5 hatalmában!
- nincsenek jó könyvek, már csak amolyan ,,valamire csak jó lesz" kategóriájúakat tudok happolni
- szabad teleszemetelni Julia-Romana- Jenny kategóriájú szarokkal, mert pont jár érte
- szabad feltenni elavult tankönyveket a '80-as évekből, mert pont jár érte
- sok az új felhasználó, aki egyből rányomnak a Passzolom gombra
- sok az új felhasználó, akik nem olvasnak szabályzatot
- sok a postaköltség ---> bár az utóbbi 1 hónapban mindent simán, ajánlás nélkül, 200 Ft-os postakészben küldtem. Ez rizikós, de minden könyvem megérkezett a címzetthez.
- a fb-on volt egy jó közösség, de most már csak a nyifi-nyafi, az egymás lenyomása megy, hátkösszép

Mindent egybevéve azért inkább jó volt, mint rossz, hiszen lett 115 lezárult happolásom (hú, ez most engem is meglepett), és ebben vannak nagyon-nagyon remek könyvek is, és olyanok is, amikről korábban nem is hallottam, de most így az enyémek lettek és örülök nekik.

Köszönöm az elmúlt ~4 hónapot, Rukkola, minden jót neked (féltelek)!