Oldalak

2009. október 21., szerda

Feldmár András: Szabadság, szerelem


Nagyon tetszett!
igazság szerint teljesen mást kezdtem el olvasni, de közben elcsábultam. Nagyon jó ez a könyv. Nagyon elgondolkodtató.
Könnyed, magával sodró, könnyen olvasható könyv. Három előadás szerkesztett tartalma. Akit érdekel egy kis lelkizés olvassa el, megéri.
Hivatalos fülszöveg:

Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem. Szerelmemért föláldozom Az életet, Szabadságért föláldozom Szerelmemet. Feldmár András tavalyi három előadását ez a Petőfi-vers ihlette. Ha a szeretet önkényes rabszolgaság, hogyan lehet szabadon szeretni? A szex, a latin sexus a seco szóból ered, ami azt jelenti, hogy elvágni vagy elválasztani, vajon miért nem beszélünk akkor nexről is, ami a nexus, nectere szavak gyümölcse lehetne, hiszen ez utóbbi jelenti azt, hogy összekötni. Feldmár lebilincselő stílusában arról mesél, hogy milyen közel kerülhetünk egymáshoz és hogyan, anélkül hogy ezért bárkinek is szenvednie kellene.
Értékelés: 10/9

2 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

:) én kb. fél éve olvastam, és angyon nem tetszett, akkor meg is blogoltam magamhoz

Lisa írta...

ÓÓÓÓ kedvenc mesterem Feldmár! Én a "Van e élet a halál előtt" c. könyvével szerettem meg, és a filmet is megnéztem. Most hétvégén tart előadást valami Jaffa Club szervezésében! Ő nekem sokat segített anno az LSD-s tapasztalataimat feldolgozni. Ugyanis ő is ezzel tartott sok mebernek terápiát, csak ez nem olyan publikus mert nem tudják hogy az Lsd eredetileg erre lett kitalálva. Szval bölcs ember aki tudja mit miért csinál.Ő ilyen.