Oldalak

2010. szeptember 20., hétfő

Dan Brown: A megtévesztés foka

Öcsém, itt mindenki MacGyver! -kiáltanék fel, ha szoktam volna kiabálni olvasás közben. Pikk-pakk lesz egy egyszerű izéből életmentő jármű, tömegpusztító fegyver, vagy valami egészen más.
A sok csajos könyv után egy kicsit több volt ebben a tesztoszteron, mint amit még kényelmesen be tud fogadni az ember. A korábbi Dan Brown könyvekkel szemben is alulmarad mind a történet fifikássága, mind pedig a gördülékenysége szempontjából. Bár gondolom, aki odavan a hightech-ért, annak sok élvezetet tud adni a mű.

Nem is vesztegetnék rá több szót, jöjjön a fülszöveg:
Amikor a NASA egy bámulatosan ritka tárgyra lel az Északi-sark jégtakarója alatt, a hibát hibára halmozó űrkutatási ügynökség végre diadalról adhat hírt, amelynek messzemenő következményei lesznek a NASA jövőjét és a közelgő elnökválasztás kimenetelét illetően. A lelet valódiságát ellenőrizendő, a Fehér Ház Rachel Sexton hírszerzési elemzőt hívja segítségül. Rachel szakértők - köztük a tudós, Michael Tolland - társaságában a Sarkvidékre utazik, és valami hihetetlenre bukkan: egy tudományos csalás bizonyítékaira, egy merész bűvészmutatványra, amely, ha kiderül, az egész világot megoszthatja. Ám mielőtt figyelmeztethetnék az elnököt, Rachelt és Michaelt orvgyilkosok támadják meg. Sivár és életveszélyes vidéken kell menekülniük, és egyetlen reményük a túlélésre, ha kiderítik, ki áll a mesteri terv mögött.

Értékelés: 6/10 +a sarki jégpáncél hidege

Nincsenek megjegyzések: