2009. július 25., szombat

Asimov: Enciklopédia Galaktika


Isaac Asimov orosz származású amerikai író és biokémikus. Asimov legismertebb műve az Alapítvány-trilógia, de hasonlóan jelentős a Galaktikus Birodalom-sorozat és a robottörténetek, amelyeket későbbi írásaiban összekapcsolt az Alapítvány-trilógiával.

Művei, amiket megfilmesítettek a 200 Éves Ember és az Én a robot.

Aki szereti a sci-fit, olvassa el a regényeit, novelláit, garantáltan nem fog csalódni.

Hivatalos ismertető:

Az emberiség jövőjének húsz évezrednyi történelme elevenedik meg az Encyclopedia Galactica lapjain. Isaac Asimov párját ritkító magabiztossággal vezet bennünket végig monumentális jövővízióján: a Föld pusztulásának, a Galaktikus Birodalom összeomlásának és az Alapítványok tündöklésének vászna előtt emberek, robotok, mutánsok és bolygólények dolgoznak és harcolnak sorsunk irányításáért és végzetünk beteljesítéséért. Asimov eredetileg majdnem 20 kötetre rúgó Alapítvány-, Birodalom- és Robot történetei új formában kerülnek most az Olvasó kezébe: összegyűjtve, hiánytalanul, történeti időrendi sorrendbe szedve, egy 5 könyvből álló sorozat formájában. A művekkel most ismerkedők és az Asimov-barát gyűjtők számára egyaránt meglepetés lehet a kötetek következetes szerkesztése. Egységes lektorálással és terminológiával, történeti dátumokkal ellátott novellákkal és regényekkel, lábjegyzetekkel és kereszthivatkozásokkal, átfogó kronológiával, valamint az Asimov halála után írt, folytatásokra való utalásokkal a sorozat világviszonylatban is példátlan emléket állít a néhai írónak és ma is élő világának.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szeretem én is Asimovot! Egyik legnagyobb kedvencem az Az Istenek is... című. Nagyon jó mindegyik!

Cesile írta...

Én is szeretem, olvastam már tőle, de ebben a formában még nem olvastam végig.
Lehet, hogy itt az ideje.
Hogy elindultak a regénysorozatok ajánlásai :)

Névtelen írta...

Én még nagyon az elején járok Asimov műveinek, tulképp Férjem a nagy Asimov fogyasztó. Születésnap, névnap, karácsony, a család összeállt és sikerült meglepi a teljes sorozattal. Ő pedig lelkesen olvassa, túl van 6 köteten. Mindig mesél belőle, hogy mi minden történik, és azok nagyon tetszenek. Emiatt írtam a postot róla. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails