Oldalak

2009. június 26., péntek

Tudor Hushpush: A KVIDDICS ÉVSZÁZADAI

Tudom, tudom, lerágott csont, de most mégis írnék pár sort, a Harry Potter sorozat 3 "toldalékáról":

- A kviddics évszázadai
- Legendás állatok és megfigyelésük
- Bogar Bárd meséi

Rowling mindhárom kis szösszenetet jótékony célból írta meg. Az első kettőt a Comic Relief Alapítvány megsegítésére, a harmadikat pedig a Children’s High Level Group-nak.

Úgy döntöttem, mindegyik könyvecskének szánok egy-egy bejegyzést, a legjobbat a végére tartogatva :)

A kviddics évszázadaitól tartottam egy picit, mert nem vagyok sport rajongó és úgy gondoltam untatni fog. Ez úgy 50 %-ban be is jött. :)

Vannak benne érdekes részek, például Dumbledore előszava (ahogy minden könyvben) szórakoztató.

A részletekbe menő seprű történelem és kviddics kialakulása is elég érdekes volt. Azonban voltak olyan, a megfogalmazásukban történelem könyvre emlékeztető részek, melyeken úgy kellett átrágni magamat. 

A könyvecskét szimpatikusabbá teszik a különféle Reggeli Prófétából és egyéb ránk maradt történelmi dokumentációkból származó idézetek.

Mindent összevetve, 490 Ft-ért (14 sarló, 3 knút) megérte, hogy ezt is a gyűjteményemben tudhatom és bátran ajánlom minden HP rajongónak.


Hivatalos ismertető:

Ha Önben valaha is felötlött a kérdés: honnan eredhet a cikesz, miként lett a játék elengedhetetlen tartozéka a gurkó, és miért díszíti ezüstszínű hentesbárd a Wigtown Wanderers vérvörös kviddicstalárját - nos, ha mindez érdekli, nem nélkülözheti ezt a könyvet. Ez az exkluzív kiadás a roxforti iskolai könyvtár tulajdonában lévő példány másolata, egy köteté, amelyet a diákok talán a leggyakrabban kölcsönöznek ki a sok-sokezer kötet közül.

A kötet megvásárlásával Ön a brit Comic Reliefet támogatja, egy szervezetet, amely hosszú évek óta küzd a szegénység ellen a világ legelmaradottabb országaiban. Egy olyan munka részese lesz tehát, kedves vásárló és olvasó, amely még a cikeszt három és fél perc után elkapó Roderick Plumton 1921-es teljesítményénél is bámulatra méltóbb.

Nincsenek megjegyzések: