Oldalak

2009. július 11., szombat

Joanne Harris: Szent bolondok


Szeretek az időben utazni, főleg ez elmúlt korok ragadják magával a képzeletem. Joanne Harris regénye pediga XVI századi vallási elvakultságban fetrengő Franciaországba visz minket. Az első oldalak után kissé az Urak és Játékosok stílusa csapott meg, de nem bántam hiszen a főszereplők motiváltsága, jelleme csak így bontakozik ki igazán. Nem csalódik senki, aki kezébe veszi ezt az olvasmányt, mert izgalmakban nem lesz hiány és az olykor komikus jelenetek is szórakoztatóvá teszik a regényt. Ajánlom mindenkinek de aki Joanne Harris rajongó annak kötelező :)


Hivatalos ismertető:


Juliette-et, a Szárnyas Asszony néven ismert kötéltáncosnőt körülményei arra kényszerítik, hogy kislányával, Fleurrel együtt Sainte Marie-de-la-Mer isten háta mögötti apátságában keressen me-nedéket, ahol Auguste nővérként éldegél a jólelkű apátnő gyámsága alatt. Ám rövidesen új szelek fújnak: IV. Henrik meggyilkolása hatalmas zűrzavart idéz elő Franciaországban. Az apátnő halála után megérkezik Isabelle, az új rendfőnöknő, és Juliette meg az apátság békés élete szintén felbolydul. Mert a jövevény egy korrupt nemesi család tizenkét esztendős gyermeke. Isabelle ráadásul Juliette múltjának egyik kísértetét is magával hozza, aki papnak álcázza magát, és akitől Juliette jó okkal retteg…

1 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Multkor epp ez volt bent a konyvtarban es annyira szep szines volt a boritoja, hogy elhoztam;-) Tenyleg egy jo, nyari estekre valo ponyva volt!